суббота, 9 февраля 2013 г.

автомобільний митний кодекс україни прийнятий

ПРОБЛЕМА: Громадськсть та представникв професйних органзацй вдсторонили вд обговорення нового президентського закону

З точки зору Голови Державно митно служби ¶горя КОЛґТН¶КА : « З прийняттям Закону про гуманзацю бажаючих порушувати його та займатись товарною контрабандою буде менше». «Аналз адекватност покарання за контрабанду показав, що, навть у раз винесення обвинувального вироку, бльшсть винних зараз засуджуються до умовного покарання. Щодо адмнстративних справ простежуться наступна тенденця: чим вища вартсть предмета правопорушення, тим моврнше стягнення штрафу та повернення конфскованого товару. У 90% випадкв, коли вартсть товарв вища 400 тис. грн., суд застосову штраф, а коли менша 2 тис. грн., то в 95% випадкв — конфскацю. Новий закон дозволить бльш адекватно реагувати на ц правопорушення». « Якби в 2011 роц дяла декримналзаця, ми б конфскували товарв бльш нж на 1 млрд. грн. Це реальн цифри, тому що  порушення, предмети вилучен та визначено х вартсть. Сюди входять як адмнстративн порушення, так  кримнальн справи. "Кримнально" контрабанди було 460 млн. грн., а до бюджету надйшло 1,8 млн. грн.»

ПРОБЛЕМА: Митна служба Украни шука шляхи наповнення бюджету за рахунок перевзникв

Врешт, 352 стаття нада митникам повне право виршувати подальшу долю перевзникв в цлому, адже всм вдома ступнь прозорост, об’ктивност та оперативност винесення ршень Судочинною системою Украни та вдсоток винесених справедливих ршень на користь постраждалих, у випадку розгляду справи в судах взагал, адже далеко не вс перевзники зможуть дозволити соб довготривалу судову тяганину. При цьому, продовж всього пероду розгляду справи транспортн засоби простоюватимуть, а вод не матимуть можливост отримувати заробтну платню.

352 стаття МКУ дозволить митним органам у пунктах пропуску складати протоколи про порушення митних правил у раз наявност будь-яких неточностей в оформленн товарно-супровдних документв вдносно водя, який не ма до х оформлення жодного вдношення, але саме вн нада ц документи для митного оформлення. Перевзник ста заручником чужих порушень, йому вартуватиме конфскаця транспортних засобв (тягача та напвпричепа), товару що перевозиться та сплата штрафу в сум 100% вартост товару.

Водй не може вдповдати за д вдправника, декларанта, митного брокера, який здйсню пакування вантажу, завантаження його у транспортний засб та оформлення товарно-супровдних документв.

Дане правопорушення в пунктах пропуску на кордонах деклару правову вдповдальнсть саме перевзникв вантажв (водв), як подаватимуть до оформлення товарно-супроводжувальн документи, а в раз, якщо вид товару або його код (згдно Гармонзовано системи ) не вдповдатиме вантажу, що перевозиться та/або вартсть товару в нвойс буде заниженою, водй автоматично притягуватиметься до адмнстративно вдповдальност згдно з статтею 352 МКУ та класифкуватимуться як неправдив дан. Але ж згдно з статтею 8 Конвенц про договр мжнародного дорожнього перевезення вантажв (КДПВ) вд 19.05.1956 року, до яко Украна придналася в серпн 2006 року, значиться, що при прийнятт вантажу до перевезення водй несе вдповдальнсть лише за зовншнй стан вантажу та його упакування, а також точнсть даних в накладнй CMR вдносно клькост вантажних мсць та х розмтки.

ПРОБЛЕМА: одноосбна адмнстративна вдповдальнсть водв

Д, передбачен частиною першою ц статт, вчинен особою, яка протягом року притягалася до вдповдальност за вчинення правопорушення, передбаченого цю статтею або статтею 352 цього Кодексу, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмр 200 вдсоткв вартост цих товарв та х конфскацю, а також конфскацю товарв з спецально виготовленими сховищами (тайниками) та транспортних засобв, що використовувалися для перемщення товарв через митний кордон Украни".

Перемщення або д, спрямован на перемщення товарв через митний кордон Украни з приховуванням вд митного контролю, тобто з використанням спецально виготовлених сховищ (тайникв) та нших засобв або способв, що утруднюють виявлення таких товарв, або шляхом надання одним товарам вигляду нших, або з поданням митному органу як пдстави для перемщення товарв пдроблених документв чи документв, одержаних незаконним шляхом, або таких, що мстять неправдив дан, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмр 100 вдсоткв вартост цих товарв та х конфскацю, а також конфскацю товарв з спецально виготовленими сховищами (тайниками) та транспортних засобв, що використовувалися для перемщення товарв через митний кордон Украни.

Нова редакця ст. 352. Перемщення або д, спрямован на перемщення товарв через митний кордон Украни з приховуванням вд митного контролю

Особливо це стосуться поправки до статт 352 Митного кодексу Украни, яка передбача посилення вдповдальност за порушення митних правил.

Зокрема, пдписаний Закон значно посилю вдповдальнсть за порушення митних правил у порвнянн з снуючою редакцю Митного кодексу Украни та залиша автомобльних перевзникв як втчизняного, так й зарубжного походження «оголеними» по вдношенню до «караючого меча» митникв, як, до реч, брали активну участь у розробц окремих статей Закону.

Як стверджують деяк економчн аналтики, представники влади виршили рацонально пдйти до покарання за економчн злочини  вдкрити додаткове джерело поповнення бюджету. Контрабанда, порушення порядку, заняття господарською дяльнстю, фктивне банкрутство та ще 14 видв злочинв, передбачених чинним Кримнальним кодексом, бльше не будуть вважатися суспльно небезпечними дяннями. Але при цьому фахвц вважають, що «гуманзаця» розширить шлях корупц та рейдерству, як й без того активно поглинають економку Украни. Крм того, для окремих секторв економчно системи крани дана законодавча «нноваця» може стати патовою та в найкоротший строк практично знищити роками вибудувану систему бзнесу, починаючи з знищення «окремо замовлених» операторв ринку.

13 грудня 2011 року Президент Украни пдписав Закон «Про внесення змн до деяких законодавчих актв Украни щодо гуманзац вдповдальност за правопорушення у сфер господарсько та службово дяльност». Зазначеним Законом вносяться змни до Кримнального Кодексу Украни (в тому числ до ст. 201 «Контрабанда»), Кримнально-процесуального Кодексу Украни, Кодексу Украни про адмнстративн правопорушення, а також Митного кодексу Украни – ст. 352. Закон набира чинност та приводить у вдповднсть з ним нш Закони та пдзаконн акти за мсяць псля його офцйного опублкування, а саме: 17 счня 2012 року.

ПЕРШОПРИЧИНА: прийняття Закону «Про гуманзацю (декримналзацю)», внесення змн до ст. 352 Митного кодексу та нове трактування вдповдальност за надання неправдиво нформац

«Катувати не можна, помилувати», - в якому мсц Президент Украни В.Ф. Янукович «поставить кому» та зафксу сво ставлення до майбутнього цлого економчного сектору Украни, або чим може обернутися Закон «Про гуманзацю (декримналзацю)» для мжнародний автомобльних транспортних перевзникв.

Хто так мудро й тонко пдставив Президента Украни Вктора Януковича перед виборами?

Вы вошли как Гость ( | ) / вторник, февраля 05, 2013

Хто так мудро й тонко пдставив Президента Украни Вктора Януковича перед виборами?

Комментариев нет:

Отправить комментарий